Siapa kami

Kami adalah trainer yang membantu penulis-penulis yang berminat untuk berkarya dengan lebih jauh. Kami adakan kursus/bengkel ebook untuk semua yang berminat dengan penulisan.

Kami ada Master Shiro dan Puan Ramlah yang sudah berjaya menghasilkan banyak eBook dan mampu untuk menjadi trainer!

MASTER TRAINER :

Mejar Hasrul Taufek Roslan TUDM

 • Diploma Pengurusan Perkhidmatan Makanan UiTM Shah Alam.
 • Tauliah Pegawai Tentera Udara Diraja Malysia pada 2006 dan berpengalaman bertugas dalam misi pengaman PBB sebagai Pegawai Risik Batalion MALBATT dinegara Lubnan selama setahun.
 • Membangunkan sistem digital global mapper iaitu sistem pemetaan yang digunakan oleh pasukan pengaman Malaysia
 • Mendapat pengiktirafan dari Duta Besar Malysia atas usaha mempamerkan budaya Malaysia ke Lubnan.
 • Pengasas Shiro Academy sebuah pusat latihan motivasi dan keusahawanan sejak 2010.
 • Pengasas Kelab Usahawan E-Book Malysia 2019.
 • Pengasas Pertubuhan Silat Seni Jati Warisan Selangor 2012.
 • Master Trainer E-Bookstore dari Global Surf Sdn Bhd 2017.
 • Penulis kepada 5 e-book usahawan dan motivasi 2017 – Kini.
 • Penceramah motivasi dan keusahawanan.
 • Tenaga Pengajar Kursus Usahawan Digital.

Ramlah Binti Hamad

Ramlah sangat berminat dalam aktiviti perundingan dan pengurusan perniagaan. Dia telah mendedikasikan sebahagian besar masanya menguruskan dan mengembangkan perniagaannya serta membangunkan ahli pasukannya dengan menyediakan latihan dalaman dan juga latihan peribadi. Dia suka menggambarkan sesuatu dari “helicopter view” dan mencerna masalah dengan gambaran besar.

Ramlah juga dibezakan oleh keupayaannya untuk mengenalpasti, memanfaatkan dan membangunkan bakat. Sepanjang kepemimpinannya, beliau telah membantu ahli pasukannya mengiktiraf keupayaan mereka yang unik dan memposisikan diri mereka sebagai pemain utama yang berbakat dalam syarikat itu, dengan menangani strategi kerjaya mereka, pembangunan kepimpinan, kedudukan profesional dan penglihatan.

Pada masa ini, sebagai COO di AnsarComp, Ramlah menyelia aktiviti perniagaan harian, merancang untuk pertumbuhan dan kemapanannya dan mengekalkan kebolehpercayaannya di mata pelanggannya yang besar. Beliau mengetuai ahli pasukannya secara aktif terlibat dalam latihan korporat, bimbingan perniagaan dan perundingan dalam perkhidmatan kelulusan kawal selia, berurusan dengan lebih daripada dua puluh agensi kawal selia seperti SIRIM, Suruhanjaya Tenaga, MITI, Wild Life dan JAKIM untuk industri Halal di Malaysia.

Dengan dedikasi, komitmen dan kemahiran kepimpinannya yang kuat, beliau telah berjaya mengembangkan keupayaan para ketua pasukannya dalam menangani permintaan pekerjaan harian dan pertanyaan untuk permit import, dengan itu mengubah AnsarComp menjadi antara syarikat perunding yang paling disukai untuk perkhidmatan kelulusan peraturan di Malaysia.

Bermula dengan hanya empat pekerja, dengan menawarkan perkhidmatan kelulusan jenis untuk satu agensi kelulusan pengawalaturan (SIRIM) pada tahun 2004, pada masa ini AnsarComp memimpin ke pusat pilihan perkhidmatan sehenti dalam perkhidmatan kelulusan peraturan di bawah satu bumbung untuk pasaran domestik dan global.

 Pengalaman bekerja:

Sebelum ini dilantik sebagai kakitangan pentadbiran, Ramlah bertanggungjawab dengan kerja pentadbiran sehari-hari yang berkaitan dengan perkhidmatan pelanggan Jabatan Perkhidmatan Pelanggan di Maxis Communications Bhd, dilaporkan kepada Pengurus Cawangan dan juga Ketua Jabatan. Pada masa ini, beliau telah menerima anugerah tempat pekerja kerana menjadi antara pekerja yang berdedikasi dalam organisasi. Dalam tempoh lima tahun dalam dunia korporat, beliau terdedah dengan pengetahuan yang luas dan pengalaman luas dalam mengendalikan perkhidmatan pelanggan dan kerja pentadbiran harian.

Latar belakang pendidikan:

Beliau memegang Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dari Sekolah Pengajian Siswazah, Universiti Putra Malaysia (2004-2006). Sebelum itu dia lulus dengan dua gelaran. Ijazah pertama adalah dalam BA IsIamic Revealed Knowledge and Heritage (IRKHS) (1992-1995) dan diikuti oleh gelar kedua, BA Sains Manusia (Komunikasi) (1995-1996), kedua-duanya berasal dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (IIUM) juga diperakui sebagai pelatih di bawah program Train Trainer (TTT) dari HRDF dan Profesional Kecakapan Terakreditasi (ACP) dari Institut Kepimpinan dan Pengurusan. Dengan 20 tahun pengalamannya di dalam pentadbiran, konsultasi, pengurusan dan perkhidmatan pelanggan, beliau telah diketengahkan di Dr Sakinah Buku Salleh – 10 Tokoh Idola Muslimah pada tahun 2013 (ISBN -13: 978-967-411-151-9).